Öring(Salmo trutta)

Öring är en fiskart som finns i olika sorters bestånd och det över hela Sverige. I öringfamiljen ingår: Havsöring, Kustöring, Bäcköring, Insjööring och Strömöring. Man skiljer dem på att vara havsvandrande eller att leva i insjöar och bäckar. Öring är en stor favorit bland sportfiskare. Svenska sportfiskerekordet är på Havsöring 15,26 kg och insjööring 17,0 kg.

Öring påminner lite om hur laxen ser ut, men den har fler prickar. Bland annat har öringen den karaktäristiska fettfenan som tillhör laxsläktet och det är inte så konstigt eftersom att öringen tillhör släkten laxartade fiskar Salmoniformes.

Öring går att fiska på en mängd olika sätt. Det eftersom att denna fisk finns i en mängd olika vatten. Det går att hitta öring i hela Sverige i insjöar, älvar, åar, bäckar, havet, i bräckt, salt och sött vatten.

Det innebär att det går att fiska öring genom flugfiske, genom spinnfiske, kustfiske eller genom trolling. 

 

12 May 2020

Jag är en grabb som är född och uppvuxen i Skåne och här bor jag än. Mitt största intresse och en hobby jag gärna ägnar mig åt det är fiske. Jag fiskar gärna havsöring men även annat. Jag har en egen båt, som jag ofta grejar med. Denna blogg kommer att ha mycket fokus på fiske, båtliv och så vidare, då jag gärna delar med mig av tips kring detta. Men det kommer även handla en del om mig, mitt vardagsliv samt andra intressen jag har.

Just nu bor jag i en lägenhet, men drömmer om ett hus på landet. Jag har en flickvän, vi är särbo just nu, men vem vet, kanske inom kort vi kan flytta ihop och då i ett hus. I så fall kommer det även att komma inlägg som handlar om vårt liv tillsammans. Övriga intressen utöver fiske och båtliv är serier på tv, hänga med vänner, laga mat och spela på travet.