Testa havsfiske

Havsfiske är riktigt trevligt och det finns många arter att fiska i havet. Bland annat torsk, makrill, berggylta, bleka, gråsej, sill och plattfiskar. Det är vanligt att fiska via en båt på havet, men det går även att fiska från bryggor, hamnar, klippor med mera om man inte har tillgång till båt så klart.

Om du har båt så är det bra att använda ekolod och gps för att hitta grundtoppar, vrak eller andra platser där olika fiskar håller till. Där går det att fiska rakt ner med ett agn.

För havsfiske är det bra att ha ett havsfiskespö. De är oftast 6-7,5 fot långa. Det är ett måste att ha ett spö som klarar av lite tuffare utmaningar. När det gäller rullar så finns  både haspel- och multirullar, men det senare alternativet är klart vanligast och ofta att föredra. De rymmer mycket lina och har ofta en kraftig broms. Som lina är det bra att ha en flätlina, då den är starkare och klarar av mer, även om linan i sig kan vara tunn. 

Naturliga beten är att föredra, så som räkor, eller långsmala strimlor av fisk, musslor, krabbor, sniglar med mera. 

24 Jun 2020

Jag är en grabb som är född och uppvuxen i Skåne och här bor jag än. Mitt största intresse och en hobby jag gärna ägnar mig åt det är fiske. Jag fiskar gärna havsöring men även annat. Jag har en egen båt, som jag ofta grejar med. Denna blogg kommer att ha mycket fokus på fiske, båtliv och så vidare, då jag gärna delar med mig av tips kring detta. Men det kommer även handla en del om mig, mitt vardagsliv samt andra intressen jag har.

Just nu bor jag i en lägenhet, men drömmer om ett hus på landet. Jag har en flickvän, vi är särbo just nu, men vem vet, kanske inom kort vi kan flytta ihop och då i ett hus. I så fall kommer det även att komma inlägg som handlar om vårt liv tillsammans. Övriga intressen utöver fiske och båtliv är serier på tv, hänga med vänner, laga mat och spela på travet.