Snart dags för kräftskiva

Varje år i augusti så har vi kräftskiva. Det tillsammans med vänner och familjen. Vi brukar ofta fiska kräftorna på egen hand, men i nödfall går det även köpa. Då kan det vara idé att göra en ny, egen lag och piffa upp dem. Det gör du så här:

Tina först kräftorna i ett dygn. Koka sedan en ny lag – till ett paket kräftor:

2 liter vatten
0,3 dl salt
4 sockerbitar
1 dl mörk öl
1 knippe krondill

Koka upp vattnen salt och socker. Rör tills det löst sig. Häll i öl och ta i dillstjälkarna och några kronor (spara resten till dekoration). Låt lagen svalna till rumstemperatur och lägg i kräftorna. Ställ in i kylen och låt dra i ett dygn.

Kräftor är goda, men de mättar inte så mycket så det är bra att ha något lite mer ”matigt” på bordet. Paj som tillbehör är en klassiker. Välj vad du gillar, så som västerbottenostpaj, kantarellpaj, skaldjurspaj eller lökpaj.

Nybakat bröd, smör och kryddost är också klassiska tillbehör. Hela, kokta kronärtskockor är också för många ett klassiskt tillbehör till kräftskivan. 

7 Aug 2020

Jag är en grabb som är född och uppvuxen i Skåne och här bor jag än. Mitt största intresse och en hobby jag gärna ägnar mig åt det är fiske. Jag fiskar gärna havsöring men även annat. Jag har en egen båt, som jag ofta grejar med. Denna blogg kommer att ha mycket fokus på fiske, båtliv och så vidare, då jag gärna delar med mig av tips kring detta. Men det kommer även handla en del om mig, mitt vardagsliv samt andra intressen jag har.

Just nu bor jag i en lägenhet, men drömmer om ett hus på landet. Jag har en flickvän, vi är särbo just nu, men vem vet, kanske inom kort vi kan flytta ihop och då i ett hus. I så fall kommer det även att komma inlägg som handlar om vårt liv tillsammans. Övriga intressen utöver fiske och båtliv är serier på tv, hänga med vänner, laga mat och spela på travet.